Eerste hulp bij aanvallen

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor omwonenden van SEIN, bijvoorbeeld vanuit de wijk Wickevoort. Ook kun je deze cursus volgen als je vrijwillger bent of op een andere wijze bij SEIN betrokken bent en meer wilt weten over eerste hulp bij aanvallen. De cursus is openbaar, het staat iedere geïnteresseerde vrij zich in te schrijven!

Wil jij weten wat je moet doen als je een bewoner tegen komt die een aanval heeft? Volg dan deze korte cursus. Deze cursus is ook te volgen door andere geïnteresseerden of mensen die betrokken zijn bij iemand met epilepsie.

Je leert:

 • wat epilepsie is
 • hoe je epilepsie kunt herkennen
 • wat belangrijk is om te doen bij een aanval

Het is belangrijk om je te realiseren dat voor alle bewoners van SEIN een goede risico-afweging is gemaakt. Mensen die niet alleen kunnen zijn vanwege een verhoogd risico, zullen altijd begeleid worden door een woonbegeleider van SEIN.

Bewoners van SEIN die zelfstandig naar buiten gaan, kunnen wel een aanval krijgen. Wil je iemand kunnen helpen in zo'n geval? Maak dan deze korte cursus, waarin je leert wat je wel kunt doen en beter niet moet doen.

Deze cursus is gratis

Onderdelen

 1. artikel

  Wat is epilepsie?

 2. artikel

  Verschillende soorten aanvallen

 3. artikel

  De basis van eerste hulp bij aanvallen